Medicin, Musik och Cigg.

Min medicin heter Mabthera. Jag tänkte kort förklara litegrand varför jag tar den. Då jag inte är någon medicinsk expert friskriver jag mig allt ansvar från eventuella sakfel som kan uppkomma och fackman gör rätt i att påtala detta om så kriterier för sakfel kan anses vara uppfyllda. Nåväl. Mabthera är en antikropp som riktas mot vita blodkroppar, närmare bestämt mot B-cellerna. Dessa celler utgör ungefär 15 % av lymfocyterna. Lymfocyter skyddar kroppen mot bakterier och mikroorganismer och är en väsentlig del av vårt immunförsvar. Som min läkare uttryckte det; "Vi kan se på dessa celler som oönskade hulliganer som vi med hjälp av antikropparna går in och skjuter ihjäl". Min läkare är för övrigt mycket aktningsvärd och en av det främsta expterna i Sverige på området. Då hävdar vän av ordning; Det förefaller sig vara befängt att ta död på dessa små specialister! Jo, det må så vara. Men MS är en autoimmun sjukdom som medför att immunförsvaret löper amok och börjar attackera sin egna herre. När immunförsvaret försöker kommunicera med kroppen uppstår viss språkförbistring och en del av de vita blodkropparna letar sig i hjärnan och försöker ta död på sin "fiende". Varför hjärnan uppfattas som fiende kan jag bara spekulera i. Jag tror att det kan vara så att kroppen är avundsjuk på hjärnans enorma kapacitet och av ren förfäran attackerar den enligt devisen; "attack är bästa försvar!". Detta grundar jag på att det hela eskalerade när jag började studera på universitet och min hjärna blomstrade av nya insikter (och gör det fortfarande). Någon blev avundsjuk.

 

 

På tal om viss språkförbistring, var det kanske MS som Robert Plant sjöng om i Led Zeppelins klassiska låt Communication Breakdown ? Ja inte vet jag, men nog smattrar John Bonham på pukorna likt lymfocyterna på min hjärna alltid.

 

 

Nog om nya insikter och multipla sanningar, dags att möta upp vid fronten. En kaffe och en cigarett hade varit Olle Ljungströms lösning. Jag nöjer mig med kaffet. Fan va skabbigt det känns att röka cigg föressten. Vad är grejjen? Det finns väl lite som känns så passé som att stå ute i vinterkylan och så hastigt man förmår suga i sig resterna efter en eldning av allehanda skit. Fy fan va illa egentligen. Min pappa röker cigg.

 
 

Kommentarer
Postat av: danne

Hittade länken till denna förnämliga blogg på MS-portalen. Du verkar tänka positivt och det är nog viktigt med den här menlösa skitsjukdomen som vi båda delar. Jag fastnade direkt för ditt namn - jergen puckel. Jobbar du eller hur fördriver du tiden? Själv har jag nyligen börjat plugga Biblioteks&Informationsvetenskap på distans i Borås.Hoppas jag åtminstone ska bli färdigutbildad innan jag döden dör.Har haft diagnosen sedan hösten 2006, och det är en av anledningarna till att jag varit sjukskriven så länge.

Hursomhelst - keep up the good work!
PS. En ciggeluring eller fem om dan får mig att må bättre. Vet att det egentligen inte är bra för nåt, men alltid en anledning till att stanna upp och ta en paus. Har en farsa som snusar... skulle aldrig kunna tänka mig det istället.
DS

Svar: Det glädjer mig att höra. Verkligen. Tack för de fina orden!
Menlös skitsjukdom säger du, blir ju vad vi gör det till säger jag. Då vi har begränsat med tid på denna jord tycker jag att det är vår skyldighet att verkligen utnyttja denna begränsning till fullo. Sedan att vi har lite mer begränsningar än bara tiden må vara, likväl måste vi fånga den! (Tiden alltså, eller dagen om ni så vill). But still, jag är beredd att hålla med dig om epitetet "menlös skitsjukdom" till fullo. För till syvende och sist är det ju faktiskt precis vad det handlar om.

Att du utbildar dig tycker jag låter rimligt. I alla fall om vi håller fast vid antagandet att det är vår skyldighet att utnyttja tiden vi har till vårt förfogande. Jag själv är inne på samma linje och har tänkt att bli Civilekonom. Så det får bli mitt sätt att fördriva tiden. Ett förskräckligt angenämt sätt att fördriva den på är det också. Trivs jättebra med det. Vid sidan av det har jag två barn och en fru som jag försöker att vara med var sekund som finns tillgänglig.

Du har en förlösande syn på lasten jag skrev om. Jag själv har en del laster och är av övertygelsen att måttlighet är en dygd som är svår att efterleva.

Tack än en gång för de fina orden.
Vi hörs!

Jergen Puckel
Jergen Puckel

2012-11-22 @ 18:36:24
Postat av: Daniel

Hej!
Tack för din fina kommentar på min blogg. Kan tyvärr inte själv kommentera där just nu pga censuren i Kina men här verkar det fungera.
Kul att du börjat blogga! :) Jag kommer hänga med här och ska uppdatera min blogglista när jag kommer hem.
Lycka till med bloggen!
Hälsningar
Daniel

Svar: Tack för det varma välkomnandet till blogg-sfären!
Ska bli spännande att läsa mer om hur det går för er där borta i censurens-land, håller tummarna för att allt går bra!

Fridens!
Jergen Puckel
Jergen Puckel

2012-11-23 @ 00:32:24
URL: http://mina-utmaningar.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0